Çerkezköy Kumaş Alan 05322482372 Çorlu Kumaş Alan ![]() ÇERKEZKÖY’DEN KUMAŞ ALINIR ÇORLU’DAN KUMAŞ ALINIR 05322482372
Tekstil oluşturan farklı lifler TEKSTİLİ OLUŞTURAN LİFLER 2 ÇEŞİTTİR Doğal lifler Parça kumaş satın alanlar. Bitkilerden veya hayvan kürklerinin kesilmesiyle hasat edilirler. Bilmeniz gereken en yaygın olanlar yün, ipek (hayvanlardan) pamuk, jüt, keten (bitkilerden). Doğal kumaşlar, lifler ve hayvansal lifler hakkında daha fazla bilgiyi burada ayrıntılı olarak okuyabilirsiniz. İpekböceği ve koyun gibi tüyleri olan hayvanlar, bu lifleri (yün, ipek) üretmek için kürklerinden kırpılır; lifler ayrıca pamuk, keten vb. bitkilerin köklerinden, yapraklarından vb. çıkarılır. Asbest gibi mineraller de lif yapmak için kullanılır.
Tekstil endüstrisinin önde gelen oyuncuları, ekonomik olduğu kadar arzu edilen birçok kaliteyi de taşıyan elyafların geliştirilmesine yatırım yapmaktadır. Bu çok yönlü elyaflar çok talep görüyor ve bugün dünyada üretilen elyafın neredeyse yarısını oluşturuyor. Üretilen lifler aşağıdaki üç tipten oluşur: KUMAŞ ALIMI YAPANLAR Saflaştırılmış odun hamuru olan viskoz bir selüloz çözeltisinden yapılan rejenere selüloz lifleri. 2. Temel olarak kimyasal hammadde olan sentetik lifler .
7 ana tekstil elyafı kategorisi hakkında daha fazla bilgi için Tekstil elyafları hakkındaki gönderiye göz atın. TEKSTİL NASIL YAPILIR?
Tekstil üretimi, ilgili bölgelerin tarihine dokunmuştur. Tekstillerin her biri, yüzyıllar boyunca onları yapan ve kullanan insanların özgün bir hikayesini anlatır. Bu tekstillerin bazıları artık kullanılmamaktadır veya çeşitli nedenlerle ticari önemini yitirmiştir. Spot kumaş satın alanlar. İnsan, o zamandan beri, en uygun maliyetli ve modern yöntemlerle muhteşem tasarımlar ve desenlerle güzel tekstiller üretmek için birçok süreç ve teknoloji icat etti. El emeğine minimum bağımlılıkla tekstillerin seri üretimi, tekstillerin üretim maliyetini düşürdü ve tekstillerin çoğunu sizin ve benim gibi sıradan insanlar için uygun fiyatlı hale getirdi. TEKSTİL YAPIM SÜREÇLERİNE GÖRE SINIFLANDIRMA Örme – Bu, kumaşı oluşturmak için liflerin ilmeklerinin birbirine kenetlendiği bir işlemdir. Atkı örgüsü, atkı yönünde ilmeklerin birer birer oluşturulmasını içerir. Örneğin örgü, interlok, Rib örgü. TOP KUMAŞ ALANLAR Çözgü örgü, aynı anda ilmekler halinde oluşturulan bir dizi arp ipliği içerir. Bu ilmekler, yanlara doğru hareket ettirilen çözgü ipliği ile ilmek zincirlerinin birleştirilmesiyle birbirine bağlanır. Keçeleme – Bu, kumaşı üretmek için lifleri birbirine kenetlemek için ısı, basınç ve nem ve yapıştırıcılardan yararlanan bir işlemdir. Burada keçe hakkında daha fazla bilgi edinin Dokuma – Bu, çözgü liflerinin (kumaşın uzunluğu boyunca uzanan iplikler) ve atkı liflerinin (kumaşın eni boyunca uzanan iplikler) kumaşı oluşturmak için iç içe geçtiği bir işlemdir. Dokumasız yöntemler – Kumaş alan firmalar sakız, reçine, ısı ve basınç veya iğneleme ile bir arada tutulan liflerle doğrudan örme veya dokuma olmadan yapılır. İşlemler arasında Keçeli, Eğrilerek Bağlanmış, Film Tepeli, İğneli, Eğrilmiş Bağcıklı Köpük ve Dikiş Yapıştırılmış bulunmaktadır. Örgü – Lifler bükülür ve örülür – bu şekilde bazı süslemeler yapılır. Düğümleme ve birbirine geçme – Lifler, açık ağ örgülü bir kumaş oluşturmak için geçmeli ve birbirine ilmekli kesişme noktalarında düğümlenir. Dantel, bir iğne veya bir dizi bobin vasıtasıyla ipliğin örülmesi veya bükülmesiyle yapılan açık iş kumaşıdır; buna tığ ile yapılan kumaşlar da dahildir. Balık ağları, makrome vb. diğer örneklerdir. Dokumalarına göre tekstillerin sınıflandırılması Tekstillerin yapıldığı yönteme göre aşağıdaki gibi sınıflandırılabilirler. PENYE KUMAŞ ALANLAR… KUMAŞ SATIN ALINIR… Düz dokuma tekstiller örn.: Çoğu kumaş Müslin, çuha, kanvas (Bu tür dokuma tekstillerde, atkı ipliği dönüşümlü olarak bir çözgü ipliğinin üzerinden ve birbirine dik bir sonraki ipliğin altından geçirilir)
Dimi dokuma tekstiller Örn. Denim (Kumaş boyunca çapraz bir dokuma / çıkıntı oluşturan özel bir dokuma deseninde yapılan Dokuma Tekstiller) |
689 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |