BİR TON KETEN KUMAŞ ALAN 05322482372
Bir ton keten kumaş alanlar, 1 ton keten kumaş kime satılır, keten kumaş ton ile alanlar, keten kumaş kiloyla alanlar, keten kumaş metreyle alanlar, keten kumaş alım satım ilanları,
Keten kumaş alanlar daha iyi tanımaya değer kanıtlanmış doğal bir malzemedir. Pratik, temizlenmesi kolay ve çok dayanıklı, birçok yönden pamuktan üstündür. Parça keten kumaş alan. Dahası, günümüzün modern çarşafları yumuşak ve rahattır – ve her zevke uyacak şekilde çeşitli renk ve desenlerde gelir. Çok yönlü keten hemen hemen her şey için kullanılabilir!
Keten “büyük dört” doğal tekstillere aittir (diğerleri pamuk, ipek ve yündür). Bu eski bir arkadaş – evde biraz olabilir – ama diğerlerinden daha az dikkat çekiyor gibi görünüyor. Bu adil görünmüyor, çünkü keten ve yün, pamuk gelene kadar binlerce yıl boyunca herkesin giydiği şeydi. Ancak son zamanlarda, ketenlere olan ilgi yeniden uyandı ve nihayet günlük hayatımızda tekrar bir yer ediniyor gibi görünüyor.
Keten artık aklınızda olabilecek kaba, kırsal kumaş değil.. Teknolojideki gelişmeler, günümüzün keten kumaşlarını daha rahat ve dokunuşa daha yumuşak hale getirmektedir. Keten kumaşlarımızın çoğu özel olarak daha yumuşak hale getirilmiştir, bu da onları rahat günlük kıyafetler için ideal hale getirir.
KETEN NASIL YAPILIR?
Keten, keten bitkisinin (Linum usitatissimum) saplarından, özellikle de sapın iç kısmı olan basttan yapılmış bir bitki malzemesidir. Bu şekilde, keten aynı zamanda bast malzemesi olan rami veya jüt gibidir.
Keten, mümkün olan en uzun sapın korunacağı şekilde hasat edilir – klasik yöntem, ketenleri köklerden çekmektir. İşlemin ilk aşamasında, sapın fazla kısımları çıkarılmalıdır. Çocuk karikatürünü biliyorsanız “Köstebek pantolonuna nasıl geldi”, o zaman kesinlikle hayvanların keteni nasıl suladığını, sonra yumuşattığını ve taradığını da hatırlarsınız.
Ketenin yapıldığı tekstil fabrikalarında, leyleklerin veya kirpilerin çalıştığını görmezsiniz, ancak süreç hemen hemen aynıdır. İlk olarak, kurutulmuş saplar tohumları çıkarmak için harmanlanır ve daha sonra bakterilerin bast liflerini bir arada tutan pektini parçaladığı, çürüme adı verilen bir işlem olan suya batırılır. Çürüme süreci kimyasalların yardımıyla hızlandırılabilir, ancak daha sonra artık ekolojik ve lif dostu değildir.
Bir sonraki adım, sapın odunsu kısmını budamak veya çıkarmaktır. Soyulan odunsu lif kalıntıları yalıtım (konstrüksiyon) için dolgu maddesi olarak kullanılabilir. Bast lifi daha sonra taranır. Bu eskiden çelik tarakla elle yapılırdı, ancak bugün bir makine işi yapıyor.. Taramadan sonra çok kısa veya karışık olan lifler yalıtım, ip yapımı, döşeme ve hatta kağıt yapımı için kullanılır.
Keten bitkisi, pamuk bitkisinin aksine, bütünüyle kullanılır. Yetiştiriciliği de daha ekolojiktir çünkü keten daha az gübre ve böcek ilacı gerektirir. Dezavantajı daha düşük bir verimdir – bir pamuk tarlası bir keten tarlasından üç kat daha fazla üretir.
KETEN ÖZELLİKLERİ
Ketenin birçok avantajı ve birkaç dezavantajı vardır. Diğer doğal malzemeler gibi, kırışma eğilimindedir, ancak bu düzeltilebilecek bir sorundur.. Çoğu kumaşın kalınlığına ve esnekliğine bağlıdır, bu nedenle ketenden yapılmış ağır bir tuval veya pamuk, viskon veya elastan ile keten karışımı çok fazla kırışmaz. Ancak kırışıklık, özellikle gündelik giyimde, bir giysinin çekiciliğine gerçekten katkıda bulunabilecek keten “görünümün” bir parçasıdır.
Ketenin diğer geleneksel dezavantajı biraz pürüzlülük veya çizilmedir, ancak bu bile kaçınılmaz değildir. Ham keten sert ve pürüzlüdür (ve dayanıklıdır), ancak modern işleme onu önemli ölçüde daha yumuşak hale getirebilir.. Keten kumaşlarımızın çoğu daha yumuşak hale getirilmiştir ve çok rahattır. Ayrıca pamuk veya ipek ile daha pürüzsüz ve yumuşak olan keten karışımları da taşıyoruz. Bunun da ötesinde, keten her yıkadığınızda daha yumuşak hale gelir.